11. KOLO PREMIERSHIPA

Danas se na Old Traffordu igra 186. mančesterski derbi koji bi mogao odrediti sudbinu Olea Gunnara Solskjaera na klupi Uniteda.

Stolica je norveškom nogometnom stručnjaku ozbiljno uzdrmana još od kraja septembra i poraza kod kuće od Aston Ville, a nakon dva vezana debakla protiv Leicestera (4:2) i Liverpoola (5:0) činilo se da će dobiti otkaz.

Ipak, Cristiano Ronaldov ga je spasio sjajnom partijom protiv Tottenhama u pobjedi 3:0, te prije četiri dana kada je postigao oba pogotka u remiju sa Atalantom (2:2). No, postavlja se pitanje može li Portugalac ponovo sačuvati posao Solskjaeru?

Na drugoj strani nalazit će se "ranjeni" City koji je u prošlom kolu izgubio kod kuće od Crystal Palacea rezultatom 2:0 i ekipa Pepa Guardiole se mora iskupiti za taj veliki kiks.

Španski stručnjak u susretu 11. kola neće moći računati na Aymerica Laportea i Ferrana Torresa, dok je nastup Kylea Walkera pod upitnikom, no mnogo veće probleme ima Solskjaer.

Strateg Uniteda neće moći računati na suspendovanog Paula Pogbu, te na povrijeđenog Raphaela Varanea i pitanje je kako će funkcionisati defanziva Crvenih đavola protiv moćne napadačke mašinerije Građana.

Susret Manchester United - Manchester City počinje u 13:30 sati uz direktan prijenos na Sport Klubu.