SUDIJA NAPRAVIO PROBLEM

Kapiten danskog Midtjyllanda Erik Sviatchenko zahvalio se golmanu Crvene zvezde Milanu Borjanu nakon meča u Beogradu, jer je proveo njega i ekipu do svlačionice, a u trenucima kada su se gostujući nogometaši uplašili za sopstvenu sigurnost.

Naime, navijači Crvene zvezde krivca za sinoćnji poraz pronašli su u glavnom sudiji Tamásu Bognáru, koji je u 12. minuti isključio Miloša Degeneka i tako znatno otežao aktuelnog prvaku Srbije u nastavku meča.

To su gosti iz Danske iskoristili i na kraju autogolom Kange došli do pobjede, a poslije meča domaći navijači su burno reagovali kada je sudijska trojka napuštala teren i gađali su ih raznim predmetima. Golman Zvezde Borjan pokušao je smiriti navijače, a pripadnici policije napravili su špalir kako bi sudije mogle proći do svlačionice.

Mediji u Srbiji pišu da je u toj situaciji povrijeđen koncidioni trener Crvene zvezde, koji je navodno krvav otišao u svlačionicu, a iako nije doživio težu povredu, tražio je reakciju hitne pomoći. Gosti iz Danske, kako se navodi, najviše su zahvalni golmanu Borjanu, koji se ponio kao pravi kapiten.

"Borjan je uradio nešto nevjerovatno. Pomogao je igračima koji su bili u teškoj situaciji. On je džentlmen, a poslije meča je došao u svlačionicu i rekao da je to nogomet, da se takve stvari događaju i da mu je žao zbog situacije. Tako to radi pravi kapiten", rekao je Sviatchenko.

U drugoj utakmici ove grupe Braga je sa 4:2 na domaćem terenu savladala Ludogorets.

Portugalska ekipa je tim trijumfom prestigla Zvezdu i nalazi se na prvom mjestu grupe F s dva boda više od beogradskog tima. Midtylland je na trećem mjestu, dok je Ludogorets na posljednjoj četvrtoj poziciji. Zvezda u narednom kolu dočekuje Ludogorets, a Midtylland Bragu.