APSURDNA ODLUKA

Ljubitelji nogometa ostali su šokirani nakon crvenog kartona koji je dobio defanzivac Borussije Mats Hummels protiv Ajaxa, a ni samom njemačkom nogometašu nije jasno zašto je isključen te je pozvao da se korištenje VAR-a dodatno pojasni.

Sredinom prvog dijela on je startovao klizeći na ofanzivca Ajaxa Antonyja, a nakon toga je dobio direktan crveni karton.

Engleski sudija Michael Oliver konsultovao je VAR, ali svejedno mu je pokazao put u svlačionicu i šokirao je sve, jer se na snimku jasno vidi da je Hummels uklizao pored Anthonyja i da nije bio ni blizu da ga udari, čak i da je u pitanju opasan start.

Isključenje pogledajte OVDJE.

"Nemam pojma kako možete dati crveni karton za ovo, ako ste sudija na vrhunskom nivou Lige prvaka", rekao je Hummels za DAZN nakon utakmice, dodavši:

"Bio sam u potpunoj nevjerici, to je apsurdna i pogrešna odluka. Sudija je odlučio utakmicu i mislim da to zna. Pitat ću ga opet u svlačionici, jer me jako zanima što je vidio", kazao je Hummels, koji je kritikovao i nogometaša Ajaxa koji je simulirao prekšaj.

"Antony mi je sam prišao i rekao da to nije crveni karton. On je super nogometaš, ali sad još mora naučiti biti sportista, onda će možda biti još bolji", poručio je stoper Borussije.

Hummels se tu nije zaustavio, jer je na Twitteru zatražio da se igračima dodatno objasni korištenje i smisao VAR-a.

"Nema više riječi za taj crveni karton… Pojasnite nam korištenje VAR-a!", napisao je Nijemac.

Ajax je ovom pobjedom osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka, dok će se Borussija Dortmund boriti sa Sportingom za drugo mjesto u nokaut fazi. Obje ekipe trenutno imaju po šest bodova, a Bešiktaš je na posljednjem mjestu u grupi C s četiri poraza.