Trener Liverpoola

Trener fudbalera Liverpoola Jurgen Klopp izjavio je da je njegov tim odigrao gotovo savršenu utakmicu.

Liverpool je u četvrtom kolu Lige šampiona pobijedio Atletico Madrid sa 2:0, i tako osigurao plasman u osminu finala.

“Mislim da smo odigrali skoro savršen meč. Dali smo golove u pravim trenucima, a imali smo i šanse za koje nisam siguran kako smo uspeli da ih ne iskoristimo. Razumijem da su ljudi željeli da vide još golova, ali ja sam zadovoljan”, izjavio je Klopp.

Klopp je rekao da jedina negativna stvar jeste povreda Firminha, koji je poslije oporavka od povrede na terenu proveo 33 minuta. On je u igru ušao u 46. minutu, ali je u 78. morao da napusti igru zbog povrede tetive.

Trener Liverpoola nije zadovoljan što je Atletico rano dobio crveni karton.

“To mi se ne sviđa, ne želim da igramo protiv deset igrača. Morate biti oprezni u toj situaciji. Atletiko je želio da izjednači broj igrača na terenu, i iz tog razloga sam izveo Manea iz igre, jer sam se plašio da neće uspeti da iskontroliše emocije”, rekao je Klopp.

Liverpool se plasirao u osminu finala posle četiri kola sa maksimalnim učinkom u “grupi smrti” u kojoj su još i Porto i Milan.

“Imamo još dva meča u Grupi. Želim da pobijedimo, jer to klubu znači sa finansijske strane. Dočekujemo Porto, a zatim idemo u Milan gdje još nisam igrao i radujem se tome”, rekao je on.

Klopp je dodao i da kada je video grupu nije vjerovao da će proći dalje posle četiri kola ali “momci su to uradili, zasluženo”.