NAJBOLJI IGRAČ NA SVIJETU?

Liverpul je u okviru 9. kola engleske Premijer lige deklasirao Mančester junajted usred Old Traforda rezultatom 5:0. Svi igrači "Redsa" su odigrali odličnu utakmicu, a naročito se istakao briljantni Mohamed Salah.

Egipćanin je postao prvi fudbaler u historiji Premijer lige koji je postigao het-trik protiv Mančester junajteda na Old Trafordu.

Također, on je tek drugi Afrikanac koji je uspio zabilježiti četiri ili više het-trikova u Premijer ligi. Prije njega, to je uspjelo još Jakubuu Aijegbeniju (Yakubu Aiyegbeni).

Imao je fenomenalnu utakmicu, naročito prvo poluvreijeme u kojem je, osim dva gola i jedne asistencije, ostvario stopostotan učinak dodavanja. Salah je uputio 17 dodavanja i svih 17 je bilo tačno.

Reprezentativac Egipta je i prvi igrač Liverpula koji je pogađao na tri vezana gostovanja kod najvećeg rivala Mančester junajteda. Osim Salaha, pogađali su još Nabi Keita (Naby) i Diogo Žota (Jota). Vrijedi istaći da je Pol Pogba (Paul), rezervista na današnjem meču, dobio crveni karton u 60. minuti utakmice.