NAVIJAČI PALACEA

Navijači Crystal Palacea u jučerašnjem okršaju protiv Newcastlea istakli su transparent na kojem su pokazali šta smatraju o novom vlasniku svog rivala.

Newcastle je, podsjetimo, prije 20-tak dana "došao" u ruke saudijskog princa Mohameda bin Salmana i grupacije Public Investment Fund.

Kako Bin Salman nije baš omiljena ličnost u Velikoj Britaniji, tako je zbog brojnih kontroverzi odgođena prodaja Newcastlea koja je trebala biti završena prije više od godinu dana. Ipak, to je konačno završeno početkom oktobra.

Priliv velikog novca u Newcastle ne odobravaju drugi klubovi Premier lige, pa su tako već počeli javno protestovati. Nezadovoljstvo dopuštanju ulaska Bin Salmana u engleski nogomet izrazili su navijači Crystal Palacea.

Naime, jedni od najvatrenijih navijača u Premier ligi su jučer Newcastle dočekali snažnom porukom protiv saudijskog princa.

Uz sliku Bin Salmana koji pozira s mačem u ruci i s novcem natopljenim krvlju, stoje poruke da je potrebno biti "terorista, odrubljivati glave, kršiti ljudska prava, biti ubica, raditi cenzuru i progone", da bi neko postao vlasnik kluba u Engleskoj.

Za navijače Crystal Palacea to nije prvi slučaj prozivki na račun bogatih vlasnika drugih klubova. Naime, na sličan način su prozvali Chelsea kada je "pao" pod vladavinu Romana Abramoviča, kao i Manchester City kada ga je kupio šeik Mansour bin Zayed.