OŠTRA PORUKA

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo (36) u intevrju za Sky Sports odgovorio je na kritike s kojima se suočio posljednjih nekoliko dana, a koje se mogu povezati s njegovim odlaskom iz Juventusa.

Prvo je Leonardo Bonucci prije nekolko dana izjavio da Juve sada ponovo igra kao tim, dok je ranije bio podređen Ronaldu, da bi Giorgio Chiellini poručio da bi bolje bilo da je Portugalac ranije otišao, a ne u samom finišu prijelaznog roka, što je itekako utjecalo na ekipu.

"Stavljam kolektiv na prvo mjesto. Osvojio sam sve i ne bojim se onih koji govore loše o meni. Svaku noć dobro spavam, mirne savjesti idem u krevet. Nastavljam ovako, jer ću svima začepiti usta i nastaviti osvajati trofeje. Kritika je dio našeg posla, ne plaši me, naprotiv, ja to doživljavam kao pozitivnu stvar. Ako je neko zabrinut za moj učinak, to je zato što zna koliko vrijedim", kazao je Ronaldo, dodavši:


"Pobjeđivati kao tim je lakše nego osvajati pojedinačne trofeje i još uvijek mislim da je to moguće. Svako bi trebao znati svoju ulogu. Znam kada me moja ekipa treba u odbrani. Znam svoju ulogu u klubu, a to je postizanje golova, pomaganje timu svojim iskustvom i znanjem. Ako svi tako razmišljaju, žrtvujući se za ekipu, mislim da ćemo biti bolji. Imamo fantastične navijače iza sebe, fantastičan stadion, fantastičnu ekipu, tako da moramo nastaviti ovako. Ne bojim se onoga što ljudi govore. Nije moj problem ako postoji neko ko ne želi vidjeti šta radim za tim", zaključio je Ronaldo.

Portugalac je dodao da je još uvijek motivisan i sve dok je tako ne razmišlja o oproštaju od dresa reprezentacije.