Liga prvaka

Spektakularnu utakmicu na Old Traffordu odigrali su Manchester United i Atalanta.

Crveni vragovi pred svojim navijačima slavili su rezultatom 3:2 i to nakon što su gubili 0:2.

Poveo je italijanski predstavnik u 15. minuti pogotkom Pašalića, a kada je u 29. minuti pogodio Demiral, činilo se da će Ronaldo i društvo ponovo rastužiti svoje fanove.

No, nadu da United možda može izbjeći poraz vratio je Rashford golom u 53. minuti. Kada je u 75. minuti Maguire poravnao na 2:2 bilo je jasno da je engleski tim u psihološkoj prednosti do kraja meča. U 81. minuti Ronaldo je zatresao mrežu Atalante za 3:2 i potpuni preokret.

Šokirana Atalanta poslije toga nije imala snage da se vrati u meč i proba stići eventualno do boda.

U drugoj utakmici u grupi F Villarreal je trijumfovao na gostovanju kod Young Boysa sa 4:1.

United poslije tri kola ima šest bodova, Atalanta i Villarreal po četiri, Young Boys tri boda.

Još jedan težak poraz doživio je Malmo. Švedski prvak je izgubio od Chelseaja na Stamford Bridgeu rezultatom 4:0. Malme poslije tri odigrana kola grupe H nema bodova s gol-razlikom 0:11. Anel Ahmedhodžić nije bio u rosteru zbog crvenog kartona u prošlom kolu, a Adi Nalić igrao je od 59. minute. Chelsea je stigao do drugog trijumfa u grupi i ima šest bodova.

U drugom okršaju Juve je u finišu slomio Zenit u Rusiji. Gol-odluke postigao je Kuluševski u 86. minuti. Stara dama je maksimalna s devet bodova, Zenit ima tri bod na konut,

Nemilosrdan je bio Bayern na gostovanju kod Benfice u Lisabonu. Bavarci su trijumfovali rezultatom 4:0. U drugom susretu ove grupe Barcelona je savladala Dinamo iz Kijeva 1:0. Bayern ima devet, Benfica četiri, Barcelona tri, a Dinamo bod.

Jedini susret bez golova odigrali su Lille i Sevilla u sklopu grupe G.

Faktor