Napadač PSG-a

Lionel Messi postigao je dva gola za veliki preokret i pobjedu PSG-a protiv Leipziga (3:2) u trećem kolu Lige prvaka, ali junak važnog trijumfa je Kylian Mbappe.

On je postigao prvi gol PSG-a, za vodstvo 1:0, a onda u 67. minuti asistirao Messiju za izjednačenje (2:2), da bi sedam minuta kasnije izborio penal iz kojeg je Messi pogodio za pobjedu.

Jedanaesterac je trebao izvesti Mbappe, ali ga je prepustio Messiju. To je francuski napadač otkrio pred kamerama nakon utakmice:

“To je normalno i stvar poštovanja. Pa on je Leo Messi, najbolji nogometaš svijeta, naravno da ću mu pustiti penal! To što je došao u naš klub je privilegija i to sam rekao već sto puta. Ako je penal, onda ga puca on i tačka. Tu nema rasprave.”

Na kraju sudačke nadoknade, kada je bilo jasno da je PSG u svakom slučaju pobijedio, dosuđen je još jedan penal za Parižane. Mbappe je objasnio i zašto ga je on pucao.

“Messi mi je rekao da ga ja uzmem. To sam napravio samo zato što je sve bilo riješeno. Međutim, prvi, odlučujući je morao on pucati.”