PREMIERSHIP

Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Vicarage Roadu u okviru 8. kola Premiershipa ekipu Watforda rezultatom 5:0 te su tako izbili na prvo mjesto prvenstvene tabele.

Redsi su u vodstvo došli već u devetoj minuti. Salah je sjajno vanjskim dijelom stopala uposlio Manea koji se dobro snalazi i matira golmana za 0:1.

Prije odlaska na odmor izabranici Jurgena Kloppa su udvostručili vodstvo. Bila je to sjajna akcija Liverpoola, a na kraju je Milner asistirao Firminu za uvećanje vodstva gostiju.

Vrlo brzo nakon što se krenulo sa centra sjajno raspoloženi Firmino postiže svoj drugi pogodak i uvećava vodstvo na 0:3.
  Dvije minute kasnije uslijedio je i najljepši trenutak utakmice, a možda i dosadašnjeg dijela sezone. Firmino je uposlio Salaha koji se fenomenalno oslobađa čuvara i matira golmana na majstorski način zbog čega je pobrao simpatije javnost.

Pogodak možete pogledati OVDJE.

Firmino je u sudijskoj nadoknadi krunisao svoju fantastičnu partiju kompletiranjem hat-tricka za konačnih 0:5

Liverpool je petom pobjedom u sezoni prestigao Chelsea na vrhu tabele Premiershipa. Redsi imaju dva boda više, ali Plavci imaju utakmicu manje. S druge strane, Watford je na 15. poziciji.

U sljedećem kolu Liverpool gostuje u velikom derbiju Manchester Unitedu, dok će Watford ide u goste Evertonu.

Rezultat i strijelci:

Watford - Liverpool 0:5 (Mane 9', Firmino 37', 52', 90+1', Salah 54')

Tabela:

 
Standings provided by SofaScore LiveScore