NOGOMETAŠ DORTMUNDA

Sjajni norveški nogometaš Erling Haaland plijeni pažnju igrama na terenu, ali i velikom disciplinom uz pomoć koje je toliko fizički dominantan u svom sportu.

Haaland iz dana u dan ruši rekorde i pokazuje da je s pravom najavljivan kao veliko nogometno ime u budućnosti. Ipak, nekoliko je razloga za odličnu fizičku formu Norvežanina.

Italijanska Gazzetta dello Sport navodi da je Haaland sebi zacrtao životne metode slične onima koje koristi Cristiano Ronaldo.

Uz sjajnu radnu etiku, Haaland mnogo vremena posvećuje odmoru i snu, pa tako odlazi u krevet ranije, kako bi rano i ustao. Također, meditiranje je sastavni dio njegovog života kako bi se riješio stresa.

Međutim, glavni uzrok dobre fizičke forme je prehrana norveškog nogometaša. Naime, Haaland konzumira vrlo malo ugljikohidrata, uz potrebnu količinu proteina. Norvežanin ne pije alkohol i ne posjećuje noćne klubove, a prehrana je bazirana na ribi. Gazzetta tvrdi da se Haaland urijetko počasti svojim omiljenim jelima, pizzom i doner kebabom.

Također, ugledni italijanski list navodi da su veliku ulogu u ovakvoj vrsti odgoja Haalanda odigrali njegovi roditelji koji su i sami bili sportisti.