MEČ U JANUARU

Saudijska Arabija organizuje prijateljsku utakmicu između tima sastavljenog od igrača dva najveća tamošnja kluba (Al-Hilala i Al-Nasra) i francuskog velikana PSG-a, a na klupi ovog ujedinjenog tima prvi put nakon 2018. godine će sjediti legendarni menadžer Arsenala Arsene Wenger.

Planirano je da se ova prijateljska utakmica odigra u januaru 2022. godine, a objavljeno je da će zajednički tim Al-Hilala i Al-Nasra s klupe voditi Arsene Wenger.

"Veliko trenersko ime Arsene Wenger je potpisao ugovor i vodit će zvijezde Al-Hilala i Al-Nasra protiv PSG-a", saopšteno je.

Wenger je od 1996. do 2018. godine bio menadžer Arsenala, no nakon nešto slabijih rezultata i činjenice da klub više nije igrao Ligu prvaka dobio je otkaz i na njegovo mjesto tada je došao Unai Emery.

Ipak, ni Emery se nije uspio previše proslaviti na klupi Topnika pa je ubrzo nakon njega došao Mikel Arteta, a od tada je Arsenal znatno promijenio svoj tim i pod vodstvom ovog španskog trenera uspio je osvojiti FA Cup i Community Shield.

Wenger trenutno radi u FIFA-i kao šef za razvoj nogometa, a nedavno je predložio da se Svjetsko prvenstvo igra svake dvije godine, što je naišlo na mnogobrojne kritike nogometne javnosti.

Ipak, bit Wengerove ideje je u osnovi da se smanji broj reprezentativnih pauza u toku sezone i svakako da bi ovaj prijedlog mogao biti od velikog značaja za nogomet.