OTKRIO SVOJU STRANU PRIČE

Argentinski nogometaš Lionel Messi dao je prvi opširni intervju nakon što je napustio Barcelonu i potpisao za PSG, a kako kaže, uopšte nije planirao napustiti katalonski tim i bio je siguran da će u tom timu završiti karijeru.

Messi je dogovorio sve uslove s Barcelonom i čekalo se samo da potpiše ugovor za produžetak saradnje, no zbog velikih finansijskih problema ovaj španski tim nije mogao osigurati plaćanje Messijeve plate i na kraju je Argentinac bio primoran kao slobodan igrač napustiti klub.

Predsjednik Barcelone Joan Laporta jučer je rekao kako se u jednom trenutku nadao da bi Messi mogao ostati i igrati besplatno, no da to s druge strane nije bilo realno i da nešto takvo nije mogao tražiti od njega.

Što se tiče Messija, on kaže da mu je odlazak iz Barcelone znatno promijenio planove u životu.

"Nisam to uopšte očekivao, planirao sam potpisati ugovor i odmah nastaviti s treninzima. Mislio sam da je sve gotovo i da se samo čeka moj potpis, ali kada sam došao u Barcelonu, rekli su mi da taj ugovor više nije moguć i da ne mogu ostati u Barceloni, odnosno da moram pronaći drugi klub jer Barcelona nema novca. To je promijenilo moje planove i moram reći da mi je bilo teško. Morali smo napustiti kuću, djeca su morala promijeniti školu, a iako sam odlučio karijeru završiti u Barceloni, na kraju nisam imao izbora", rekao je Messi.

Dalje, Argentinac otkriva da se s PSG-om brzo dogovorio sve i da je sretan što se pridružio ovom timu.

"Počeo sam razmišljati o budućnosti, a PSG mi je ponudio da im se pridružim. Dobio sam i druge ponude, ali moram priznati da sam s PSG-om sve završio brzo. Nije bilo lagano sve završiti praktično preko noći, a bit ću iskren i reći da me zaveo taj projekat, ambicije kluba, igrača kao i kompletna grupa. Svi ti elementi su učinili da se brzo dogovorimo", rekao je Messi u intervju za France Football i nastavio:

"Ovdje je san svima da se osvoji Liga prvaka. Klub radi na tome već nekoliko godina i bili su blizu. Volio bih da osvojim Ligu prvaka, a to sam govorio i dok sam bio u Barceloni. Mislim da ova grupa igrača ima oružje da osvoji taj trofej."

Messi je u dresu PSG-a postigao jedan pogodak i to u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja.