PREDSJEDNIK KLUBA

Prvi čovjek Barcelone Joan Laporta otkrio je kako se nadao da će Lionel Messi pristati da igra besplatno za katalonski klub.

Messi je, podsjetimo, nakon finansijskih problema Barcelone napustio svoj dugogodišnji klub i prešao je u Paris Saint Germain.

Iako je već prošlo dosta vremena od njegovog odlaska, i dalje je vrlo bitna tema za medije. Tako su novinari RAC1 u intervjuu s Joanom Laportom najviše pričali o Messiju.

"Previše ga volim da bih bio ljut na njega. Ali, nekada dođe trenutak kada vidite da se neke stvari ne mogu nikako dogoditi i tu osjetite razočarenje", rekao je Laporta i objasnio:

"Bila je prisutna želja da ostane, ali i pritisak zbog ponude koju je imao. Znao je da će preći u PSG ukoliko ne ostane u Barceloni. Kada je došlo do trenutka donošenja odluke, mislio sam da radim najbolju stvar za Barcelonu. Nadao sam se da će se dogoditi promjena i da će Messi igrati besplatno, ali ne može se očekivati to od igrača na njegovom nivou", rekao je Laporta.

Predsjednik Barcelone je najavio i vrlo bitnu promjenu koja se veže za renoviranje stadiona Camp Nou.
"Sviđa mi se ideja renoviranja i to bi trajalo maksimalno jednu sezonu. Postoji opcija da igramo i na Montjuicu, ali mi se sviđa na pomoćnom stadionu Johan Cruyff", dodao je Laporta.

Prvi čovjek katalonskog kluba dodao je i da bi stadion mogao promijeniti ime u zavisnosti od sponzora.