U prošloj sezoni Real, Bayern i Ajax ligaške su utakmice na isti dan igrali šest puta, a u tekućoj sezoni ovo je bio drugi slučaj da su im se termini preklopili

Real Madrid jučer je u Barceloni na gostovanju kod Espanyola doživio prvi ligaški poraz u sezoni, nakon pet pobjeda i dva remija.

Ipak, i nakon poraza (1:2) ostao je na vrhu La Lige zbog bolje gol-razlike od Atletica i Real Sociedada.

Nekih sat kasnije isto se dogodilo i Bayernu koji je u Münchenu kiksao protiv Eintrachta (1:2).

I Bavarcima je to bio prvi ligaški poraz nakon pet pobjeda i jednog remija, ali je i dalje na vrhu Bundeslige zahvaljujući boljoj gol-razlici od Bayerove.

A prije njih posrnuo je i Ajax koji je u holandskoj ligi doživio prvi poraz nakon šest pobjeda i jednog remija ove sezone. Kopljanike je u Amsterdamu iznenadio Utrecht 1:0, ali Ajax na vrhu i dalje ima bod više od PSV-a.

Nevjerojatno zvuči podatak da su ta tri evropska velikana doživjela ligaški poraz na isti dan prvi put u istoriji. Objavila ga je pouzdana komopanija za nogometnu statistiku Gracenote Live.

Iako sezone u njihovim ligama traju 34 ili 38 kola, utakmice im se ne preklapaju tako često kako bi se moglo pomisliti, ali ipak dovoljno često da na uzorku od 119 godina (Real je najmlađi od tih klubova, osnovan 1902., ostali su dvije godine stariji) podatak bude zaista impresivan.

U prošloj sezoni Real, Bayern i Ajax ligaške su utakmice na isti dan igrali šest puta, a u tekućoj sezoni ovo je bio drugi slučaj da su im se termini preklopili.