NIJE BIO SVJESTAN PODVIGA

Sebastien Thill, jedan od arhitekata senzacionalne pobjede Sheriffa protiv Reala na stadionu Santiago Bernabeu (2:1), otkrio je da je svoj pobjedonosni pogodak do sada pogledao više od 100 puta.

Vrhunskim udarcem 27-godišnjak je u 90. minuti srušio Kraljeve, nakon čega se našao u centru pažnje svjetskih sportskih medija.

"Mnogi moji prijatelji objavili su video na internetu, pa mi je lako vidjeti gol svaki put kad sam na društvenim mrežama. Do sada sam ga vidio više od 100 puta. Uz sve to, budući da je Luksemburg mala zemlja, možda sada više ljudi zna ko sam ja", rekao je nogometaš Sheriffa, dodavši:

"To je bio nevjerovatan gol. Najljepši i najvažniji pogodak u mojoj karijeri. Kad smo bili djeca, svi smo sanjali da igrate protiv najvećeg kluba u Evropi. A kad to učinite, teško je shvatiti. Isprva nisam shvatio da sam postigao gol za pobjedu na Bernabéu. Shvatio sam tek kada je utakmica završila", otkrio je Thill.

Thill je prije godinu dana bio amater. Luksemburžanin je igrao u redovima Progres Niederkorna i tu je maštao o velikoj nogometnoj karijeri. Iz Progresa otišao je u ruski Tambov, ali je ekipa došla u velike finansijske probleme pa ga nije mogla isplaćivati. Nakon samo četiri mjeseca morao je napustiti klub, a moldavski Sheriff ga je doveo na posudbu i to je bila dobitna kombinacija za sve strane.

Zanimljivo, Thill dolazi iz nogometne porodice u potpunosti. Njegov otac Serge bio je noogmetaš nekolicine luksemburških i belgijskih timova, dok njegova dva brata Vincent i Olivier igraju za ukrajinsku Vorsklu.