Urugvajski golgeter

Nekadašnji golgeter Barcelone Luis Suarez u subotu će u dresu Atletico Madrida igrati duel protiv katalonskog kluba.

Urugvajac je jedan od igrača koji je morao napustiti Nou Camp dolaskom trenera Ronalda Koemana. Nizozemac ne gaji baš dobre odnose s igračima u svlačionici, a podsjetimo da je jedan od njih bio i Miralem Pjanić koji je otišao na posudbu u Bešiktaš.

- Tenzija koja postoji između trenera Koemana i predsjednika Laporte dijeli klub i pravi rat koji boli igrače - rekao je Suarez u razgovoru za katalonski Sport.

Koemanu se opasno trese stolica, čini se da je potrošio sve kredite, posebno nakon novog debakla Barce i poraza na gostovanju kod Benfice rezultatom 3:0 u drugom kolu grupne faze Lige prvaka.

Jedan od kandidata koji se spominje kao Koemanov nasljednik je proslavljeni veznjak Katalonaca Xavi Hernandez. Suarez smatra da nije pravi trenutak...

- Ne mislim da je sada ili sutra vrijeme za njega da preuzme tim. Mislim da je on pametan i da zna poteškoće koje postoje. Mora da čeka pravi trenutak. Ima drugare u klubu od kojih će dobiti mišljenje i tako će odlučiti. Vidim ga kao dobrog trenera, a povratak na Nou Camp u nekom drugom kontekstu će ga učiniti velikim trenerom - veli Suarez.

Urugvajac je za Barcu u 283 meča postigao 195 golova i uknjižio 113 asistencija. On na vječnoj listi najboljih strijelaca katalonskog tima zauzima drugo mjesto, iz Lionela Messija koji je pogađao 672 puta.

Faktor