ODLIČAN POČETAK

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko igra fantastično na početku sezone u svom novom klubu Interu, a golgeterskom serijom ispisao je i historiju milanskog kluba.

Džeko je postigao već pet pogodaka u šest nastupa u Seriji A, a tome je dodao i jednu asistenciju, a precizni italijanski statističari izvukli su podatak kojim se u Interu mogu pohvaliti budući da su našeg napadača doveli besplatno iz Rome.

Naime, u 21. stoljeću samo su dva igrača u svojoj debitantskoj sezoni u Interu postigla najmanje pet golova u prvih šest kola - Diego Milito u sezoni 2009/10 te Džeko u tekućoj.

Milito je te 2009. godine u Inter došao iz Genove u transferu vrijednom 28 miliona eura te je za milanski klub s velikim uspjehom igrao pet godina prije povratka u Argentinu.

Džeko je s pet postignutih golova trenutno na drugom mjestu liste najboljih strijelaca italijanskog prvenstva iza Cire Immobilea iz Lazija koji je postigao šest pogodaka.

Priliku za nastavak niza u Seriji A Džeko će imati u subotu kada Inter gostuje Sassuolu, a naš 35-godišnji napadač će prethodno tražiti svoj prvi gol u Ligi prvaka u dresu prvaka Italije. Nerroazzuri u utorak u okviru grupne faze gostuju Shakhtaru.