PAUZA OD IGRANJA

Najtrofejniji nogometaš svih vremena, brazilski defanzivac Dani Alves, odlučio je da do kraja godine neće potpisati niti za jedan klub, ali da još uvijek neće završiti karijeru i da još uvijek želi aktivno igrati nogomet.

Nakon dvije godine Dani Alves je napustio Sao Paulo u kojem je odigrao 95 utakmica, postigao 10 golova i upisao 14 asistencija, a do razlaza je došlo nakon što mu je klub bio dužan 1,8 miliona eura.

Za njegov potpis interes su pokazali brojni klubovi, uključujući prije svega Fluminense i Flamengo, no on je odlučio odmoriti do kraja ove godine i na svom Instagram profilu napisao je da još uvijek "nije gotovo".

Alvesu je želja zaigrati za reprezentaciju Brazila na Svjetskom prvenstvu u Kataru i upravo iz tog razloga želi što spremniji dočekati narednu godinu.

Dani Alves je 2019. godine ušao u historiju kao igrač koji je osvojio najviše trofeja u nogometnoj karijeri i to kada je sa PSG-om osvojio titulu prvaka Francuske, a za iskusnog brazilskog beka to je bio 42. trofej u karijeri.

Brazilac je osvajao trofeje u svim klubovima u kojima je igrao. S Bahijom je osvojio tri, sa Sevillom pet, s Barcelonom 23, s Juventusom dva, te s PSG-om pet trofeja. S reprezentacijom Brazila osvojio je četiri titule, a nedavno je osvojio i zlatnu olimpijsku medalju u Tokiju.