SPORTSKI MAGAZIN

“Ova Barcelona je smiješna”, naslov je teksta u španskom sportskom dnevniku Marca nakon što je katalonski velikan odigrao 0:0 na gostovanju kod Cadiza i trenutno se nalazi na sedmom mjestu Primere.

Pritisak medija i navijača sve je veći i Ronald Koeman opasno pleše na rubu otkaza. Dio medija smatra kako bi Nizozemac već odavno postao bivši da nema unosne klauzule koja mu osigurava između 12 i 14 miliona eura u slučaju otkaza.

“Znali smo da će to biti komplikovana utakmica, protiv protivnika koji zna zatvoriti prostore vrlo dobro. Nezadovoljan sam jer smo imali tri ili četiri čiste prilike, a na kraju smo morali igrati s 10 igrača”, rekao je Koeman nakon utakmice.

“Kad pobijedimo, nastavljam dalje, a kad izgubimo, moramo pronaći novog trenera. Moramo biti realni, moramo vidjeti momčad koju imamo, nedostaje nam sedam igrača”, dodao je nizozemski stručnjak koji je u sudijskoj nadoknadi isključen. Crveni karton je u 65. minuti dobio i nizozemski veznjak Frenkie de Jong.

“U ovoj te zemlji te isključe ni zbog čega. Samo sam četvrtom sucu kazao da bi igru trebalo zaustaviti jer je druga lopta na travnjaku”, otkrio je Koeman.

Pique kritikovao Koemana


Barca je sada bez pobjede u tri uzastopne utakmice u svim takmičenjima, ali Nizozemac nije želio razgovarati o svojoj budućnosti na klupi Blaugrane, tek je dodao kako se u hotelu pozdravio s predsjednikom kluba Joanom Laportom. “Ako predsjednik želi razgovarati, ispred sebe imamo dovoljno vremena”, dodao je.

Jedan od Barcinih “senatora”, Gerard Pique, javno je kritikovao trenera.

“Nisam ovdje da bih se borio za drugo ili treće mjesto. Ovdje sam kako bih se borio za svaki trofej. Ova ekipa ima sve što treba i ponosan sam na nju. I uvjeren sam, unatoč početnim problemima, da ćemo se boriti za vrh. Momčad je motivisana, a ponekad morate proći i kroz ove trenutke”, poručio je Pique.

Barcelona se trenutno nalazi na sedmom mjestu Primere s devet bodova, sedam manje od lidera Real Madrida, no Katalonci imaju i utakmicu manje.