LIGA PRVAKA

Odigrano je još šest utakmica prvog kola Lige prvaka.

Inter je poražen na svom stadionu od Real Madrida (0:1). Gol odluke pao je 90. minutu, a strijelac je bio Ropdrygo. Džeko je odigrao cijeli susret i imao nekoliko dobrih sitacija, no Courtois na golu Madriđana bio je na visini zadatka.
  Sjajna utakmica viđena je na Anfieldu, gdje je Liverpool na kraju ipak slavio protiv Milana. Sjajni Magnian na golu Italijana na kraju je tri puta kapitulirao, a Liverpool slavio s 3:2. Podjsjećamo, Redsi su poveli, pa promašili penal, da bi u finišu prvog dijela Milan potpuno okrenuo rezultat.

Ipak u drugom dijelu golovima Salaha i Hendersona domaći tim je došao do pobjede.
  Salah je sinoć nakon četiri godine prvi put promašio penal.

Ajax je razbio Sportinga u gostima s čak 5:1. Četiri gola zabio je Sebastian Haller, kojem je to bio debitantski nastup u Ligi prvaka. Haller je četiri gola zabio iz pete udaraca na gol protivnika. Prije Hallera samo je jedna igrač u istoriji Lige prvaka zabio četiri gola na debiju. Bio je to legendarni Marco van Basten u dresu Milana 1992. godine.
  U duelu Manchester Citya i Leipziga viđeno je čak devet golova, a domaći su slavili sa 6:3.

Club Brugge i PSG odigrali su 1:1, uprkos činjenici da si Mbappe, Neymar i Messi bili zajedno u vrhu napada. Pogledajte nekoliko sekundi iz tog meča i biće vam jasno kako je to večeras izgledalo u redovima Parižana… Snimka je hit na mrežama, Messi kao da igra sam sa sobom.
  Atletico Madrid i Porto odigrali su jedinu utakmicu večeras na kojoj nije bilo golova.

Nešto ranije Besiktas je kao domaćin poražen od Borussije Dortmund, dok Šerif slavio s 2:0 protiv Šahtara.