Kvalifikacije za SP 2022

Na samom početku utakmice policija je ušla na teren da bi spriječila trojicu argentinskih nogomeaša da igraju meč jer su prerkršili covid protokol.

Derbi južnoameričkih nogometnih kvalifikacija za Mundijal u Kataru između Brazila i Argentine prekinut je u nedjelju već u trećem minutu zbog kršenja covid protokola.

Naime, policija je ušla na teren da bi spriječila trojicu argentinskih nogometaša da igraju meč jer su prekršili pravilo o obaveznom karantinu, s obzirom na to da su u posljednjih 15 dana bili u Velikoj Britaniji, piše Tanjug.

Zdravstvene vlasti Brazila nisu dozvolile Cristianu Romeru, Giovaniju Lo Celsu, golmanu Emilianu Martinezu, kao i “rezervisti” Emilianu Buendiju, koji igraju u engleskim klubovima, da ostanu na stadionu i naređeno im je da odmah napuste zemlju, uz objašnjenje da su “falsifikovali” dokumentaciju.

Argentinci nakon pet sati čekanja napustili Brazil


Nakon haosa koji je nastao na terenu, Argentinci su napustili teren, a 45 minuta kasnije bilo je evidentno da se meč neće odigrati.

Nogometaši i stručno rukovodstvo reprezentacije Argentine, nakon pet sati čekanja na aerodromu u Sao Paulu, napustili su Brazil.

Još nije jasno šta će se dalje dešavati, a oglasila se i Nogometna federacija Južne Amerike (CONMEBOL), rekavši da će o rezultatu meča odlučiti FIFA poslije detaljne istrage, prenosi B92.

“Kvalifikacije za Svjetski kup su FIFA takmičenje. Sve odluke koje se tiču organizacije i razvoja događaja su u isključivoj nadležnosti ove institucije. Sudija i delegat će proslijediti izvještaj Disciplinskom komitetu FIFA-e, koji će odlučiti o narednim koracima. Procedure se striktno drže postojeći pravila”, stoji u saopštenju CONMEBOL.