APSOLUTNA ZVIJEZDA

Norveški napadač Erling Haaland ponovo je dospio u centar pažnje nakon što su kamere tokom treninga zabilježile njegov hod koji neodoljivo podsjeća na Zlatana Ibrahimovića.

Skandinavska selekcija večeras igra protiv Latvije u 5. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a napadač Borussije Dortmund neobičnim koracima je izašao na teren stadiona u Rigi.

I zaista, ako bolje pogledate, Haaland je imitirao Ibrahimovića nonšalantnim hodom i stavom koji neodoljivo podsjeća na Zlatana.

U pozadini priče mogla bi biti konferencija za medije na kojoj je govorio selektor Norveške Ståle Solbakken, a koji je na pitanje novinara da li se ostatak reprezentacije treba podrediti Haalandu kao što je to bio slučaj s Ibrahimovićem u Švedskoj, kazao:

"To bismo trebali razmotriti na određeni način, ali čak i više trebamo misliti kako možemo zaštititi Erlinga od pritiska s kojim se susreće. Ovo je prvi put u historiji našeg nogometa da imamo svjetsku zvijezdu. Time želim reći da ćemo uraditi sve da mu olakšmo jer je u posebnoj situaciji na terenu i izvan njega. Istovremeno smo kolektiv i sve dok je tako i on se mora prilagođavati drugim igračima", kazao je selektor Norveške.

Norveška je trenutno u grupi G kvalifikacija za SP na diobi drugog mjesta sa selekcijama Nizozemske i Crne Gore. Sve tri reprezentacije imaju po sedam bodova, a vodeća je Turska sa osam.