SAGA SE NASTAVLJA

Vijest da je sinoć Kylian Mbappe odbio novi, znatno jači ugovor s PSG-om natjerala je sve španske medije da najboljeg mladog igrača svijeta stave na svoje naslovnice.

Sjajni francuski napadač nije želio potpisati produženje saradnje za dodatnih pet sezona, uz opciju ostanka godinu duže. Novac koji mu je ponuđen za nastavak saradnje veći je od dosadašnje plaće, dodaje se u izvještajima inostranih medija.

Izgleda da se upornost, pa čak i tvrdoglavost Mbappea da napusti Park prinčeva isplatila. Bogati vlasnici PSG-a ozbiljno su prihvatili činjenicu da bi on zaista mogao otići i čak su, kako pišu francuski mediji, pronašli njegovu zamjenu. Radi se o napadaču Brazila i Evertona, Richarlisonu.

Danas Realu bliska Marca piše da je došlo do velikog preokreta i da su sad iz PSG-a zvali Florentina Pereza da “ispipaju” koliko je ovaj spreman dati za Mbappea, koji je u zadnjoj godini ugovora s francuskom klubom. A to je pozicija u kojoj se Perez osjeća najkomotnije, kad on drži u rukama pravila igre.

Nakon što su potrošili silan novac na Messija, Hakimija, Donnarummu, Ramosa, Wijnalduma i Danila Pereiru, pariškim gazdama ne pada na pamet odreći se novca od odštete za Mbappea, jer bi Francuz iduće ljeto mogao otići besplatno. Stoga su sad oni inicirali pregovore s Realom.

Madridski AS piše da je novac najmanji problem za Real. Suma koju Perez čuva za Mbappea tako se popela na čak 207 miliona eura. Sasvim dovoljno za igrača koji je u zadnjoj godini ugovora, računaju Parižani, a Perez nikad nije krio da u Mbappeu vidi igrača koji će pokrenuti eru novih Galacticosa.

Španski mediji tako pišu da je Perez odbio sastanak s Minom Railom oko eventualnog transfera Erlinga Halanda, kao i da je ignorisao sve molbe Jorgea Mendesa, koji u Juventusu nezadovoljnog Cristiana Ronalda želi vratiti u Madrid.

Perez smatra da je Mbappe predodređen da obuče dres slavnog Reala i spreman je od mladog Francuza napraviti najskupljeg igrača u istoriji najtrofejnijeg kluba.