TRENER LIVERPOOLA

Liverpool je u subotnjoj utakmici 2. kola engleskog prvenstva pobijedio Burnley rezultatom 2:0 te tako stigao do drugog slavlja u isto toliko susreta u ovosezonskoj borbi za ligaški naslov.

Menadžer pobjedničke ekipe Jürgen Klopp bio je zadovoljan s tri osvojena boda, ali ne i onime što je vidio na terenu, posebno od suparnika i sudaca. Upozorio je njemački strateg da gruba igra kakvu je Burnley prikazao pretvara Premier ligu u hrvanje, posebno dozvole li suci da se ona tako razvija.

Mike Dean je vodio utakmicu između ove dvije ekipe i nije pokazao niti jedan žuti karton Burnleyjevim igračima u susretu za koji Klopp kaže da uništava nogometni duh.

“Uvijek morate biti spremni na tučnjavu, ali ovo je bilo zaista grubo. Nisam u potpunosti siguran idemo li u pravom smjeru, to nije nogomet koji želimo gledati. Ovakve stvari se moraju izbjegavati”, upozorio je Klopp pa nastavio pričati:

“Sve je počelo promjenama pravila za zaštitu igrača. Želimo da igra teče, ali postoje situacije koje se moraju sankcionirati kao prekršaji. Zar nema više prekršaja? Nisam siguran. Meni se sviđaju odluke koje se donose u korist ofanzivne ekipe, ali moramo štititi igrače. Ne možemo govoriti da je sve u redu i ići na ruku onima kojima se sviđa kako neko zaustavlja suparničkog igrača. Ako vam se takve stvari sviđaju, onda gledajte hrvanje. Kako da utreniramo stvari koje su se događale i branimo se u startovima kakve su radili Mee, Tarkowski, Barnes i Wood? Ja to nikad ne bih dozvolio. Želimo da igra teče, ali ovo je definitivno siva zona”, poručio je Klopp i dodao:

“Nisam za to da se olako dosuđuju jedanaesterci, ali treba štititi igrače i u zračnim duelima. Ne govorim to samo ja, to je zdrav razum.”

Autor: Index.hr