KONKURENCIJA REALU

Sve je izvjesnije da Kylian Mbappe neće ovo ljeto otići iz PSG-a, a prema pisanjima utjecajnih medija postoje dva legitimna kandidata za njegovo dovođenje iduće godine bez odštete budući da će francuski napadač biti slobodan igrač.

Od ranije je poznat interes Real Madrida koji će mu ponuditi astronomsku plaću, ali ESPN sada javlja kako je Mbappe na meti i Manchester Uniteda.

Crveni vragovi se kupovinom jedne od najvećih svjetskih zvijezda želi vratiti na stare staze pa se očekuje da će već u januaru krenuti u operaciju dovođenja Mbappea.

United neće imati problema zadovoljiti finansijske apetite francuskog napadača pa će biti samo biti pitanje za koju će se opciju odlučiti Mbappe i njegova porodica.

Podsjetimo, Francuz ima važeći ugovor s Parižanima do 30. juna 2022., ali je od ranije slao signale kako razmišlja o promjeni sredine.

Realov predsjednik Florentino Perez nije krio kako mu je Mbappe glavna meta, a napuštanje PSG-a dodatno je nagovijestilo dovođenje Lionela Messija u pariski klub.

Međutim, predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi želi vidjeti barem jednu sezonu na djelu zastrašujući trojac Mbappe-Messi-Neymar koji će predvoditi klub u nastojanju da konačno osvoje Ligu prvaka.