Traži se rješenje

Miralem Pjanić, fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, ovog ljeta trebao bi napustiti Barcelonu.

No, Zmaj je i dalje u isčekivanju, jer još ne zna gdje bi mogao nastaviti karijeru. Njegova želja je Juventus, ali na nešto manje od dvije sedmice prije kraja prijelaznog roka, male su šanse da će se vratiti u Staru damu.

Barcelona je usred finansijske krize, očajnički želi smanjiti budžet za plaće, a Pjanić je kandidat broj jedan za "olakšanje" budžeta. Ipak, nije lako pronaći kupca, pogotovo ako se zna da je Pjanićeva neto plaća oko osam miliona eura po sezoni.

Reprezentativac BiH čak je spreman i određi se jednog dijela zarade kako bi se vratio u Torino, ali to nije moguće sve dok Aaron Ramsey ne napusti kluba.

Prema pisanju Mundo Deportiva, Pjanić će Juventus čekati do naredne sedmice, a ako ne bude nikakvog pomaka, u posljednjoj sedmici prijelaznog roka razmotrit će i druge opcije. Katalonski sport jučer je naveo Inter kao glavnog favorita u utrci za našeg igrača, a danas se pojavio još jedan kandidat.

Mundo Deportivo piše da je Zmaja zainteresovan Jose Mourinho, koji bi mogao pokvariti posao Nerazzurrima, pa bi se Pjanić mogao vratiti u Romu, iz koje je 2016. godine prešao u Juventus.

Faktor