POČINJE BUNDESLIGA

Nova sezona njemačke Bundeslige počinje danas susretom između Borussije M'gladbach i Bayerna, a bavarski gigant u ovoj sezoni pokušat će doći do 32. klupske titule u historiji te desete uzastopne.

Bayern u novu sezonu ulazi bez trenera Hansija Flicka koji je napustio klub, a na klupi će nakon višegodišnjeg iščekivanja za pravi istinski izazov biti još uvijek mladi 34-godišnji stručnjak Julian Nagelsmann, koji je prošle sezone velikim uspjehom vodio Leipzig, a prije toga Hoffehneim.

U prvom susretu protiv M'gladbacha u gostima Nagelsmann neće moći računati na Choupo-Motinga, Hernandeza, Pavarda, Roca i Tolissoa, dok za domaći tim u današnjem susretu neće igrati Kone, Embolo i Doucoure.

Jasno, Bayern je i ove godine ubjedljivo najveći favorit da osvoji titulu prvaka, a od klubova koji se izdvajaju i koji bi mogli pomrsiti račune ovom timu su Borussija Dortmund i eventualno timovi iz sjene kao što su Leipzig, Bayer Leverkusen, Eintracht Frankfurt, Wolfsburg i upravo Borussija M'gladbach.

Što se tiče Borussije Dortmund kao najvećeg Bayernovog rivala, oni su ove sezone ostali bez Jadona Sancha koji je u transferu vrijednom 90 miliona eura napustio klub i pojačao Manchester United, a klupe će ih voditi bivši trener Borussije M'gladbach Marco Rose.

Od pojačanja, izdvaja se tek dolazak Donyella Malena iz PSV-a koji bi uz Haalanda, Reusa i Reynu trebao biti pokretačka snaga u napadu.

Od bh. igrača koje ćemo pratiti ove sezone svakako da će najviše pažnje privući mladi Ermedin Demirović koji bi u ovoj sezoni Bundeslige svakako mogao najviše profitirati i izboriti se za status standardnog prvotimca i ubitačnog golgetera u ekipi Freiburga, a tu je još i Ermin Bičakčić koji još od septembra prošle godine ne igra zbog povrede koljena.

Parovi 1. kola:

-petak

Borussia M'gladbach - Bayern

-subota

Bielefeld - Freiburg

Augsburg - Hoffenheim

Stutgart - Furth

Union Berlin - Bayer Leverkusen

Wolfsburg - Bochum

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt

-nedjelja

Mainz - Leipzig

Koln - Hertha