STRAVIČNI SNIMCI

U meksičkom gradu Santa Ana del Conde desila se velika tragedija na nogometnoj utakmice između istoimenog niželigaša i ekipe Vag Zona Piela, kada je više osoba provalio na stadion i počelo pucati na prisutne iz kalašnjikova AK-47.

Pucnjava je rezultirala smrću tri osobe i najmanje još jednom povrijeđenom, a jedna od žrtva je Erick Vega, pjevač i frontmen benda "La Sencillita".

"Duboko žalim zbog događaja koji su se dogodili tokom utakmice amaterskog nogometa u Santa Ani del Conde. Suosjećamo smo s porodicama onih koji su izgubili živote i odbacujemo svaki oblik izražavanje mržnje i nasilja na terenu i van njega", kazao je predsjednik MX lige Mikel Arriola.

U videu koji je snimio jedan od navijača, publika je na miru posmatrala meč sve dok se nisu začuli pucnji. Nekoliko sekundi kasnije nakon rafala zavladala je opća panika na terenu i histerično bježanje navijača, ali i aktera meča.

Državno tužiteljstvo u Guanajuatu istražuje šta se tačno desilo, međutim nije bilo službenih izjava u vezi toga.

Stadion se nalazi u blizini autoputa, a ubice su, prema izjavama svjedoka, izašle iz auta i pucali u žrtve iz neposredne blizine, nakon čega su pobjegli.