BAKLJE I PJESME

Nakon konferencije za medije, na kojoj se prisutnima obratio prvi put u svojstvu nogometaša Paris Saint Germaina, Lionel Messi je imao i predstavljanje na terenu stadiona Park prinčeva.

Messi je u društvu porodice i predsjednika Nassera Al-Khelaifija posjetio salu za trofeje PSG-a, a onda je izašao na stadion gdje se okupio veliki broj novinara.

Navijači nisu mogli ući na stadion i pogledati predstavljanje Argentinca u dresu njihovog kluba, već je to bilo projektovano samo za novinare. Umjesto toga, navijači su se okupili ispred stadiona u ogromnom broju i pjesmama su poželjeli dobrodošlicu svom novom junaku.

Fanovi su naknadno dobili priliku da pozdrave Messija, koji se pojavio na bini ispred stadiona. PSG-ovi najvatreniji navijači su napravili veliku bakljadu i Argentinac je bio prilično zadovoljan onim što vidi.

Messi je, podsjetimo, na konferenciji za medije poručio kako je bio tužan zbog napuštanja Barcelone, ali se sreća vratila na njegovo lice nakon dolaska u Pariz.

Glavni cilj je osvajanje trofeja, a Argentinac je naglasio kako je Liga prvaka prioritet i trofej u najelitnijem klupskom nogometnom takmičenju.