PREDSJEDNIK PSG-A

Na današnjem predstavljanju Lionela Messija predsjednik Paris Saint Germaina Nasser Al-Khelaifi poručio je kako Kylian Mbappe ostaje u ovom klubu.

Messi se obratio prisutnima na konferenciji za medije, a onda je obišao prostorije Parka prinčeva i teren, prije nego što se pojavio ispred stadiona gdje su ga dočekale hiljade vatrenih navijača.

No, predsjednik kluba Nasser Al-Khelaifi je imao šta reći i kada je u pitanju druga zvijezda kluba, Kylian Mbappe. Sjajni francuski reprezentativac se dugo dovodi u vezu s prelaskom u Real Madrid, ali od toga neće biti ništa ako je vjerovati prvom čovjeku Parižana.

"Svi znaju kakva je budućnost Kyliana, on je Parižanin. Rekao nam je da želi igrati u kompetitivnom timu, a trenutno ne postoji klub koji je ispred nas u tom smislu. Stoga, nema druge opcije već da ostane ovdje", rekao je Al-Khelaifi.

Ipak, za nastavak saradnje potrebno je što prije postići dogovor. Mbappe s PSG-om ima ugovor do sljedećeg ljeta i vrlo brzo će moći da pregovara s drugim klubovima ukoliko ne produži saradnju s Parižanima.