SLETIO U MILANO

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko u društvu supruge Amre stigao je na ljekarske preglede u Milano, gdje će potpisati dvogodišnji ugovor s Interom, a na aerodromu su ga dočekale pristalice Nerazzurra.

Džeko u Inter stiže kao zamjena za Romelua Lukakua, koji prelazi u Chelsea za 115 miliona eura, a bh. igrač će parafirati dvogodišnji ugovor vrijedan 5,5 miliona eura, uz određene bonuse.

Inter će za Džeku platiti oko 1,8 miliona eura, a dio novca od transfera pripast će i Željezničaru koji će zaraditi oko 58.500 eura zahvaljujući FIFA mehanizmu solidarnosti (3,25%).

Iako je Jose Mourinho želio zadržati Dijamanta u Romi, presudilo je obećanje koje je Džeko dobio još zimus od čelnika kluba da može napustiti klub ukoliko dobije zadovoljavajuću ponudu.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine imao je važeći ugovor s Romom do ljeta naredne godine, a ranije su mediji s Apenina pisali da klub iz Rima ne bi imao ništa protiv da oslobodi Džeku i tako uštedi 7,5 miliona eura, koliko iznosi njegova plata, što se na kraju i desilo.

Džeko bi u Interu trebao nositi dres s brojem devet, koji će naslijediti od Romelua Lukakua.