Mohamed Salah

- Počeli smo o tome pričati prije mnogo vremena jer je Salah želio u Tokio, ali Liverpul nije bio jasan. Salah je bio ključan igrač u našim planovima za Olimpijske igre, ali.., rekao je Ahmed Megahed

Egipatska fudbalska zvijezda, Mohamed Salah, imao je namjero putovati sa reprezentacijom na Olimpijadu u Tokiju, međutim od toga neće biti ništa, barem kako sada stvari stoje, jer mu put u Japan neće dopustiti Liverpul.

Fudbalski turnir na Igrama traje od 22. juna do 7. avgusta, dok takmičenje u Premijeršipu počinje 13. avgusta, pa bi tako Salah propustio cijele pripreme s Redsima, a možda i početak sezone.

- Počeli smo o tome pričati prije mnogo vremena jer je Salah želio igrati na Olimpijskim igrama, ali Liverpul nije bio jasan. U junu sam znao da ga neće pustiti. U svakom slučaju, poštujemo njihovu odluku. Pokušao sam mnogo, mnogo puta, kao i egipatski savez, da uvjerimo Liverpul da puste Salaha, ali oni su potpuno odbijali. Mohamed je želio igrati na olimpijskom turniru, razgovarao je sa mnom o tome, a ja sam dao najbolje od sebe da ga dovedem. Salah je bio ključan igrač u našim planovima za Olimpijske igre, ali klub je odbio naš prijedlog. Moramo ići dalje, zaključio je predsjednik egipatskog Saveza Ahmed Megahed za afrički BBC Sport.