PRAVE TIM ZA LIGU PRVAKA

Potpredsjednik Bešiktaša Emre Kocadağ priznao je da je Edin Džeko na listi želja turskog kluba, istaknuvši da je sasvim normalno da žele angažovati vrhunske igrače poput njega.

Turski mediji, koji se u prošlosti nisu pokazali kao naročito pouzdani, otkrili su da je Džeko na meti kluba iz Istanbula, ali ovoga puta Kocadağ je u izjavi za renomirani TRT Spor potvrdio interesovanje za Dijamanta.

"Želimo dovesti dva pojačanja u napadu. Pokušavamo angažovati vrhunskog napadača. Možda će to biti i Džeko, možda neko drugi. Trenutno nemamo ništa konkretno. Normalno je da želimo dovesti Džeku. Bešiktaš je klub koji će igrati u Ligi prvaka, a on je na listi naših želja i normalno je da tražimo takve igrače", kazao je potpredsjenik turskog prvaka, koji bi u svojim redovima rado vidio i Diega Costu.

Ipak, za turski klub određeni problem mogla bi biti čijenica da je Džeko još uvijek pod ugvorom s Romom, a iz Bešiktaša su priznali da će uglavnom ciljati slobodne igrače na tržištu.
Ranije se u italijanskim medijima špekulisalo da bi Roma zbog visoke plate mogla sporazumno raskinuti ugovorom s kapitenom naše reprezentacije te ostaje da vidimo šta će se desiti.

Tridesetpetogodišnjak je u Romi od 2016. godine, a njegov trenutni ugovor ističe u junu 2022. godine.

Džeko je postigao 13 golova i tome dodao pet asistencija u 38 takmičarskih utakmica prošle sezone, u kojima je pomogao klubu da dođe do polufinala Evropske lige.