NAMJERNO ILI NE

Fudbalska reprezentacija Hrvatske porazom od Španije (5:3) tek nakon produžetaka završila je nastup na Evropskom prvenstvu. Dan nakon posljednjeg nastupa "Vatrenih" na evropskoj smotri najboljih pojavila se slika na kojoj je pogrešan grb Hrvatske.

Na dresu hrvatske reprezentacije na sve četiri utakmice Eura bila je hrvatska zastavica s pogrešnim hrvatskim grbom, na kojem je prvo polje bijelo. Na službenom državnom grbu prvo polje je crveno, dok se šahovnica na kojoj je prvo polje bijele boje koristila u vrijeme NDH.

Inače, na prednoj strani dresova fudbalskih reprezentacija obvezno stoji grb fudbalskog saveza, u njihovom slučaju HNS-a, malo ko ima grb države, ali na velikim takmičenjima poput Europskog prvenstva praksa je da budu još i zastavice država ili barem naziv država te grad i datum odigravanja utakmice što te dresove čini jedinstvenima, baš za taj susret.

Tako su Luka Modrić i društvo sve četiri utakmice igrali s pogrešnim državnom grbom, a niko to nije primijetio. Inače, grbove na dresove stavljaju ekonomi HNS-a. Ko im ih je takve napravio i isporučio? I kako niko nije uoči pogrešku? Neobično. Neshvatljivo, pišu "Sportske novosti".