BARCELONA

Podatak koji ne mora ništa da znači i vjerovatno ništa neće promijeniti u načelnom dogovoru koji je klub postigao sa Argentincem, međutim Đoan Laporta (Juan) na sve načine pokušava da u naredna 24 sata osigura ozvaničenje nastavka saradnje

Prije nekoliko dana mediji u Španiji objavili su da navijači Barcelone mogu odahnuti jer je Lionel Mesi (Messi) definitivno prelomio i odlučio potpisati novi ugovor. Tada je navedeno kako će zbog "peglanja papira" jedan od najboljih fudbalera svih vremena po specijalnoj formuli produžiti vjernost Kataloncima - godinu plus godinu, što bi trebalo da rastereti budžet i olakša kontrolu kod strogih finansijskih kontrolora La lige.

Rođendanski pokloni

Znalo se i tada da će ozvaničenje velikog posla morati da pričeka, ali postojala je određena nada da bi do kraja mjeseca moglo da dođe do otvaranja šampanjca. Ispostavlja se, ipak, da će Leo Mesi neko vrijeme biti slobodan igrač.

Ako ćemo precizno, do isteka aktuelnog ugovora ostalo je još tri dana. U ponoć 30. juna on će biti slobodan igrač. Daleko od toga da se pojavio novi crv sumnje, jer otkako je Serhio Aguero (Sergio), njegov kum i najbolji prijatelj stigao na Kamp Nou, pala je vjerovatno najveća garancija da Leo ostaje, ali činjenice su činjenice. A one u ovom momentu pokazuju da je Mesi za manje 72 sata van ugovora sa Barsom.

Podatak koji ne mora ništa da znači i vjerovatno ništa neće promijeniti u načelnom dogovoru koji je klub postigao sa Argentincem, međutim Đoan Laporta (Juan) na sve načine pokušava da u naredna 24 sata osigura ozvaničenje nastavka saradnje.

Zbog malera, sigurnosti ili nečeg trećeg - manje je važno. U svakom slučaju, prvi čovjek Barse još prije nekoliko dana ušao je u trku s vremenom. Njegova prva ideja bila je da official osvane na društvenim mrežama 24. juna, na dan kad je Leo rođen. No, to nije bilo realno. Potom je zacrtao sebi da to bude 29. juna, na dan sopstvenog rođendana, pošto je više puta ponavljao kako bi mu to bio najljepši poklon. Za ovako nešto ima još 24 sata, ali ozbiljnih naznaka da bi to zaista moglo da se dogodi za sada nema.

Slobodan igrač

Lionel Mesi nalazi se na Kopa Amerika gdje s Argentinom juri prvi veliki reprezentativni trofej u karijeri. Ocjene su da iz tog razloga želi da bude potpuno fokusiran na nacionalni tim i ono što ga čeka. Dakle, Laporta će po svoj prilici morati da se pomiri s tim da će Leo na nekoliko dana biti slobodan igrač...