Napadač Španije otkrio

Alvaro Morata, napadač Juventusa i reprezentacije Španije, neće po dobrom pamtiti ovogodišnje Evropsko prvenstvo. Bar dosadašnji dio EURO-a...

Iskusni golgeter u tri meča grupne faze postigao je jedan gol (protiv Poljske). U duelu sa Slovačkom nije iskoristio jedanaesterac u ranoj fazi utakmice, a u kasnijoj goleadi (5:0) nije se upisao u listu strijelaca.

Navijačima se nije svidio njegov učinak, a otkrio je kako je od navijača dobio gnusne prijetnje i uvrede. Burger King, jedan od najpoznatijih lanaca brze hrane, na Twitteru je objavio sprdnju na račun promašajima sklonog golgetera.

- Ono kada naručiš burger bez kiselih krastavaca, a posluži te Morata - objavio je Burger King uz fotografiju burgera krcatog kiselim krastavcima.

"Kisela" šala na Moratin račun odmah je postala viralna, ali to nije ništa u odnosu na morbidnosti kakve je dobio od nepoznatih ljudi. Otkrio je to u u poznatoj emisiji "El Partidazo" na radiostanici COPE.

- Nakon utakmice protiv Poljske nisam mogao zaspati devet sati. Primio sam toliko prijetnji, uvreda članovima moje porodice, poruka u kojima mi pišu kako se nadaju da će mi djeca umrijeti... Ali sad sam dobro. Možda bih prije par godina bio uništen. Proveo sam par sedmica izolovan od svih i to mi pomaže - kazao je Morata, dodavši:

- Možda na EURO-u nisam napravio posao onako kao što sam trebao. Shvatam da me kritikuju zato što nisam postigao gol, ali želim da se ljudi stave u moju poziciju. Nemaju pojma kako je to primati prijetnje kakve ja primam. Nije lijepo pročitati "nadam se da će ti djeca umrijeti"... Kad se dogodi neka tragedija, reći će: "Bilo je to krasno dijete".

Svaki put kada uđem u sobu, mobitel stavim na drugi kraj prostorije. Najviše mi smeta ono što govore mojoj ženi, mojoj djeci. Njima također govore sve te užasne prijetnje i uvrede.

Otkrio je "tajnu o penalu" protiv Slovačke.

- Ponosan sam što sam pucao taj penal protiv Slovačke jer se niko drugi nije usudio uzeti loptu. Pogledao sam želi li neko pucati i vidio sam da nikome to ne pada pamet. Pucao sam i golman je odbranio. I što onda? Svijet nije propao zbog toga. Svi promašimo. Casillas, Reina i Raul dali su mi podršku i rekli da ne pridajem važnost kritikama - poručio je Morata.

Faktor