EURO 2020

Danas su na rasporedu četiri utakmice u grupama B i C Evropskog nogometnog prvenstva.

U okviru grupe C danas u 18 sati sastaju se Sjeverna Makedonija - Nizozemska i Ukrajina – Austrija. U terminu od 21 sat se igraju utakmice grupe B, a snage će odmjeriti Finska - Belgija i Rusija - Danska.

Sjeverna Makedonija je ostala bez šansi za prolazak dalje, dok je Nizozemska već prošla u osminu finala. S druge strane, mnogi interesantnije će biti u Bukureštu. Ukrajincima odgovara i bod, dok Austrijanci moraju pobijediti ako žele dalje.

U nekim kombinacijama Austrijanci bi i u slučaju osvajanja boda imali velike šanse plasirati se u osminu finala i to kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Belgija je, uz Italiju i Nizozemsku, osigurala prolazak u osminu finala. Međutim, može završiti na trećem mjestu u slučaju ubjedljivog poraza od Finske, te ubjedljivom pobjedom Rusije nad Danskom.

Fincima bi neriješen ishod najvjerovatnije donio jedno od četiri mjesta za trećeplasirane ekipe koje će igrati osminu finala.

Danci u utakmicu sa Rusijom imaju posljednju šansu za osminu finala. Iako su ubilježili dva poraza te ostali bez najboljeg igrača Krsitiana (Christiana) Eriksena, i dalje su u igri. Dancima za prolazak dalje treba pobjeda od dva gola razlike. Međutim, i to će im biti malo ukoliko Belgija ne savlada Finsku.

Rusi, u slučaju pobjede, osvajaju prvo mjestu. Treba reći da im odgovara i bod, ali ukoliko Belgija pobijedi Finsku.