GRUPA D

- Oni su u ugodnijoj situaciji od nas, ali svjesni smo da nam je potrebna pobjeda, kaže Dalić

Duel sa Česima je utakmica istine za Hrvate, koji nemaju pravo na kiks u drugom kolu Grupe D Eura 2020, nakon poraza od Engleske na Vembliju u prvom kolu. 

Dobra vijest za Vatrene je povratak iskusnog stopera Dejana Lovrena, te odličnog lijevog beka Borne Barišića. 

"Igramo protiv tima koja je pobijedio Škotsku i započeo turnir slavljenički. Oni su u ugodnijoj situaciji od nas, ali svjesni smo da nam je potrebna pobjeda da bismo vratili svoje samopouzdanje - i mi smo spremni to učiniti, rekao je selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

Selektor Češke Jaroslav Šilavi (Šilhavy) može biti izuzetno zadovoljan nastupom svojih igrača na Euru i pobjedom nad Poljskom (2:1), jer sa igračkim kadrom čiji se glavni kvalitet bazira na igračima iz Slavije, uz svega par sjajnih internacionalaca, Milana Škriniara i iskusnog Mareka Hamšika, Česima nisu davali velike šanse protiv Leve i društva. 

"Uvjeravam vas da smo čvrsto na zemlji i znamo da ćemo igrati protiv vrlo jakih protivnika, a jedan od njih je i Hrvatska. Luka Modrič je izvrstan igrač,  za mene jedan od najboljih igrača na svijetu, i na njega ćemo svakako morati obratiti posebnu pažnju, rekao je selektor Šilavi.

U Grupi D vode Česi i Englezi sa po tri boda, dok su Hrvati i Poljaci bez bodova.

Stadion Hampden Park, Glazgov: Hrvatska - Češka (18 sati).

Mogući sastavi: 

HRVATSKA: Livaković; Vrsaljko, Vida, Lovren, Gvardiol; Brozović, Kovačić; Brekalo, Modrić, Rebić; Kramarić.

ČEŠKA: Vačlik (Vaclik); Kufal (Coufal), Kalaš (Kalas), Čelustka (Celustka), Boril; Suček (Soucek), Kral; Masopust, Darida, Jankto; Šik (Schick).