NEYMAR OPET SJAJAN

Nogometna reprezentacija Brazila upisala je ubjedljivu pobjedu u meču 2. kola Copa Americe nakon što su slavili protiv Perua rezultatom 4:0, dok je drugi odigrani susret između Kolumbije i Venecuele završen bez pobjednika.

Brazil je odlično otvorio meč i već u 12. minuti golom Alexa Sandra došao u vodstvo od 1:0, a u 25. minuti novi gol za ovaj tim mogao je postići Fabinho, no golman Perua mu je zaustavio dobar pokušaj.

Bilo je to sve vrijedno pomena iz prvih 45 minuta.

Da će Brazil doći do pobjede bilo je jasno u 68. minuti kada je Neymar pogodio za 2:0, a do kraja meča sjajni Brazilci su uspjeli postići i još dva gola, oba u finišu susreta.
Prvo je Ribeiro u 89. minuti pogodio za 3:0, da bi konačnih 4:0 postavio Richarlison golom u trećoj minuti sudijske nadoknade.

U drugom susretu koji je odigran sinoć Kolumbija i Venecuela su odigrali susret bez pobjednika (0:0), a vrijedi istaći to da su Kolumbijci imali čak 23 udarca prema golu protivnika, čak osam u okvir, ali da na kraju nisu uspjeli doći do pobjede.
Copa America se nastavlja susretom između Argentine i Urugvaja u noći sa petka na subotu, a taj meč igra se s početom u 2:00 sata iza ponoći.