KAPITEN ODLAZI IZ REALA

Hrvatski veznjak Luka Modrić oprostio se od sada već bivšeg kapitena Real Madrida Sergija Ramosa porukom na društvenoj mreži Instagram rekavši da mu je on od prvog dana u glavnom gradu Španije bio posebna osoba te mu je poručio da je uvijek bio pravi primjer saigrača i vođe tima.

Ramos je u Real Madrid došao 2005. godine iz Seville i za Kraljevski klub je odigrao 671 utakmicu. ono što je posebno impresivno je da je kao štoper u dresu madridskog kluba postigao čak 101 pogodak.

Modrić je poručio Ramosu da u njemu uvijek može imati prijatelja, a dodao je i to da mu teško pada činjenica što se mora oprostiti od njega.

"Prijatelju i brate, teško mi se oprostiti od tebe... Od prvog dana kada sam stigao u Madrid bio si posebna osoba za mene, patili smo i uživali zajedno, ali iznad svega smo pobjeđivali. Bio si primjer kao saigrač i kapiten. Nedostajat ćeš mi, a već znaš da u meni imaš prijatelja. Hvala ti na svemu i sretno", napisao je Modrić.


S Kraljevima je Sergio Ramos osvojio 22 trofeja, od kojih su najvažniji pet titula prvaka Španije i četiri titule Lige prvaka.
Podsjećamo, Real je svom dugogodišnjem kapitenu ponudio jednogodišnji ugovor što je pravilo kluba kada su igrači stariji od 30 godina u pitanju, što je Ramos odbio, a kada je na kraju odlučio ipak prihvatiti tu ponudu, ona više nije bila na stolu i jednostavno je morao napustiti klub.