EURO 2020

Reprezentacija Ukrajine je u utakmici drugog kola grupe C Evropskog prvenstva u fudbalu (EURO 2020) na Nacionalnoj areni u Bukureštu pobijedila selekciju Sjeverne Makedonije rezultatom 2:1.

Ukrajinci su već od početka krenuli silovito te su u 8. minuti mogli povesti, ali nisu iskoristili veliku gužvu u kaznenom prostoru Makedonaca. U 12. minuti uslijedio je novi pokušaj Ukrajine, ali je odbrana Makedonije otklonila opasnost.

Makedonci su u 16. minuti imali dobru priliku. Pokušao je Elmas, ali pogađa vanjski dio mreže gola Ukrajine.

Nakon nekoliko dobrih napada Ukrajina je povela u 29. minuti. Nakon kornera s lijeve strane, lopta je došla do Yarmolenka koji je šalje u mrežu za vodstvo svog tima.

Ukrajinci su nastavili sa napadima te su u 34. minuti poveli sa 2:0. Yaremchuk je izašao sam pred golmana Makedonije i sigurno pogodio mrežu.

Pandev je u 39. minuti pogodio za makedonsku selekciju, ali je ubrzo signaliziran ofsajd. Na odmor se otišlo kod rezultata 2:0 za Ukrajince koji su dominirali prvim poluvremenom.

Ukrajina je odmah u 51. minuti zaprijetila iz slobodnjaka preko Malinovskyog, ali Dimitrievski brani.

Makedonci su nakon nekoliko dobrih akcija u 57. minuti smanjili na 2:1. Šut iz penala Alioskog prvo brani golman Ukrajine Bushchan, ali Alioski iz drugog pokušaja ipak uspijeva postići pogodak za svoj tim.

U 65. minuti uslijedio je opasan napad Ukrajine, ali nisu uspjeli doći do novog pogotka. Veliku priliku u 75. propušta Tsygankov koji se našao pred golom Makedonije, ali je šutirao pored gola. U 84. minuti je dosuđen penal za Ukrajinu, ali šut Malinovskyog brani golman Dimitrievski.

Makedonci su do kraja pokušavali doći do novog gola, ali se Ukrajina uspjela odbraniti i upisati važnu pobjedu u borbi za plasman u nokaut fazu.

Obje reprezentacije su poražene u prvom kolu. Ukrajina je izgubila od Holandije rezultatom 3:2, dok je Sjeverna Makedonija poražena od Austrije s 3:1.

Danas su na programu još mečevi Danska - Belgija (18:00) i Holandija - Austrija (21:00).

Anadolija