Propušta Nizozemce

Evropska fudbalska organizacija (UEFA) kaznila je austrijskog reprezentativaca balkanskih korijena Marka Arnautovića jednom utakmicom neigranja zbog psovki i uvreda koje je uputio fudbalerima Sjeverne Makedonije u prvom kolu Evropskog prvenstva.

UEFA je saopćila da je istražila slučaj koji se dogodio 13. juna tokom meča C grupe između Austrije i Sjeverne Makedonije i da je Arnautović kažnjen zabranom igranja na sutrašnjem meču u kojem se njegova selekcija sastaje s Nizozemskom, javlja Anadolu Agency (AA).

Fudbalska federacija Sjeverne Makedonije (FFM) ranije je zatražila od UEFA-e da izrekne strogu kaznu Arnautoviću zbog psovki i rasističkih uvreda koje uputio prema makedonskom reprezentativcu Ezgjanu Alioskom, koji je albanskog porijekla.

Arnautović se naknadno izvinio za psovke koje je uputio nakon postignutog trećeg gola u pobjedi Austrije rezultatom 3:1. On je vikao i prema tribinama i gestikulirao rukom, dok ga je njegov kapiten David Alaba pokušavao ušutkati stavljajući mu ruku na usta.

Anadolija