EMOTIVNA POSVETA

Argentinci su natjecanje na Copa Americi otvorili remijem poslije kojeg se najviše pričalo o Lionelu Messiju.

Lionel Messi čekao je mjesecima i dočekao trenutak da se na kontinentalnom prvenstvu Južne Amerike, Copa Americi, još jednom oprosti od svog idola Diega Armanda Maradone, koji je preminuo u studenom prošle godine.

U prvom kolu skupine A Argentina se u Rio de Janeiru sastala s Čileom i završilo je 1:1, a poslije dvoboja najviše se pričalo o potezu Barcelonina čarobnjaka.

Messi je u 33. minuti zabio iz slobodnog udarca i skočio u zrak imitirajući Diega Maradonu. Kako je to izgledalo, pogledajte OVDJE.

Utakmica se zbog epidemioloških ograničenja igrala bez gledatelja, ali ne sumnjamo da je mnogim Argentincima, naročito onim starijima, bilo toplo oko srca kad su vidjeli Messijevu gestu.

Raspoloženje im je malo pokvario Eduardo Vargas, koji je u drugom poluvremenu Čileancima donio izjednačenje. Argentina je ostala bez pobjede, ali budući da iz svake skupine prolaze od četiri reprezentacije u četvrtfinale, može se očekivati da će Gaučosi u utakmicama koje dolaze ispraviti kiks i otići u borbu za Copu.