EURO 2020

Europsko prvenstvo u nogometu nastavlja se danas uz tri nove utakmice. Sastaju se Škotska i Češka, Poljska i Slovačka te Španija i Švedska.

Dok se u susretu Škotske i Češke očekuje tvrda borba, u preostale dvije utakmice Poljska i Španija su izraziti favoriti.

Škotska - Češka (Grupa D, Glasgow)

Utakmica se igra u 15 sati. Škotska reprezentacija očito ima recept za Čehe, u posljednja tri međusobna dvoboja Škoti su upisali tri pobjede (dva puta po 1:0, jednom 2:1), a zadnja dva trijumfa ostvarili su nedavno, u septembru i oktobru prošle godine u sklopu Lige nacija. Niti jedna ekipa nema većih problema s izostancima uoči današnjeg susreta, a dodatni plus za Škote je što dočekuju Češku na svom Hampden Parku u Glasgowu.


Poljska - Slovačka (Grupa E, Sankt Peterburg)

Utakmica se igra u 18 sati. Poljska ima najboljeg igrača i strijelca Roberta Lewandowskog, ali i dosta problema s izostancima. Izbornik Paulo Sousa za utakmicu sa Slovačkom ne može računati na ozlijeđene Milika i Bednareka, što je veliki udarac za Poljake. Također, Sousa je pod velikim pritiskom i kritikama javnosti, pa situacija u poljskom taboru nije idealna. Za obje će ekipe biti najvažnije ne izgubiti, budući da poraženi praktički gubi zglede za prolazak skupine.

Španija - Švedska (Grupa E, Sevilla)

Utakmica se igra u 21 sat. Švedska reprezentacija doživjela je prvi veliki udarac uoči Europskog prvenstva nakon što je Zlatan Ibrahimović morao otkazati nastup zbog ozljede, a prije nekoliko dana novi veliki problem za Šveđane postao je Dejan Kulusevski, koji je zaražen koronavirusom. Iako su i Španjolci imali velikih problema s koronavirusom (Busquets) ipak je ekipa Luisa Enriquea u puno boljoj situaciji, a faktor je i to što se ovaj dvoboj igra u Sevilli.