Ugledni francuski "L'Equipe" sastavio je najbolju ekipu od fudbalera koji neće igrati Evropsko prvenstvo, što zbog povreda, što zbog toga što njihova reprezentacija nije izborila plasman na prvenstvo Starog kontinenta

Sjajan tim, koji bi sigurno predstavljao opasnost po evropski tron, a zanimljivo da u njemu nisu uvršteni bh. reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić.

Na golu je Jan Oblak, prvak Španije sa Atletikom koji sa svojom reprezentacijom Slovenije nije izborio plasman. Slovenci su u grupi G zapeli na 4. mjestu, ispod selekcija Poljske, Austrije i Sjeverne Makedonije. Defanzivci koji su u timu definitivno nisu imali sreće. Aleksander Arnold (Alexander) se povrijedio u prijateljskoj utakmici protiv Austrije, Serhio Ramos (Sergio) nije dovoljno spreman, baš kao ni Van Dajk (Van Dijk), dok Teo Ernandez (Theo Hernandez) nije uspio da se izbori za mjesto.

U veznom redu je reprezentativac Srbije Sergej Milinković Savić, a društvo mu pravi Renovo čudo Eduardo Kamavinga (Camavinga) koji se nije našao na skraćenom spisku selektora Francuske Didijea Dešama (Didier Deschamp). Tu je i Marko Rojs (Marco Reus), koji nije želio ići na Evropsko prvenstvo obzirom da je sezona bila preteška, a kako je on sklon povredama, fudbaler Borusije nije želio riskirati. "L'Equipe" vezni red zaključuje sa Lajpcigovim Dominikom Soboslai (Szoboszlai) koji zbog povrede neće moći pomoći Mađarskoj.

I na kraju, napadački duo čine Erlind Haland (Haaland) i Zlatan Ibrahimović. Norveška nije izborila plasman na Evropsko prvenstvo, dok se Ibrahimović povrijedio, pa uprkos povratku u reprezentaciju neće zaigrati na Euru.