ČISTKA NA EMIRATESU

Ekipa Arsenala zvanično je potvrdila odlazak četiri igrača, a mediji u Engleskoj također pišu da će klub gotovo sigurno napustiti i naš Sead Kolašinac koji se više ne nalazi u planovima menadžera Mikela Artete.

Arsenal je potvrdio da će klub na kraju ovog mjeseca napustiti Dani Ceballos, David Luiz, Martin Odegaard i Mat Ryan, a saradnja s ovim igračima ističe im 30. juna. Luiz je u klub došao kao veliko pojačanje iz Chelseaja, no nije uspio ispuniti očekivanja navijača i često je pravio početničke greške, dok su Ceballos, Odegaard i Ryan bili na posudbama iz Real Madrida i Brightona.

Očekuje se da će umjesto Ryana na mjesto novog golmana Arsenala doći čuvar mreže Ajaxa André Onana, a što se tiče ostalih pojačnja klub će sačekati da se prvo riješi usluga trenutnih igrača kako bi oslobodili prostor za plate.

Klub bi također trebali napustiti Brazilac Willian, kao i veznjak Granit Xhaka, a izvjesno je da će Arsenal na sve načine pokušati prodati i Seada Kolašinca koji će se u klub vratiti nakon posudbe u Schalkeu.

Mediji u Engleskoj pišu da bi Kolašinac karijeru trebao nastaviti u Italiji, a najviše interesa za njegov potpis pokazao je Napoli, kao i Lazio.

Kolašinac je upisao 113 nastupa za Arsenal, ali visoka očekivanja ipak nije opravdao. Bio je efikasan u svom napadačkom stilu igre, ali u odbrani baš i nije bilo tako. Arteta ga je stoga odlučio posuditi Schalkeu u januaru, a nakon svega ne računa na njegove usluge.