ITALIJANSKI STRUČNJAK

Italijanski fudbalski stručnjak Antonio Conte glavni je kandidat da naslijedi Zinedinea Zidanea na klupi Real Madrida, javljaju italijanski mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što je francuski fudbalski stručnjak odlučio je napustiti “Santiago Bernabeu”, nakon beztrofejne sezone, “kraljevski klub” je namjeravao započeti pregovore s Maxom Allegrijem koji je, međutim, odbio saradnju i blizu je senzacionalnog povratka u Juventus.

Sada su fokus usmjerili prema Conteu, koji je trenutno bez kluba, nakon što je prekinuo saradnju s milanskim Interom, uprkos tome što im je donio titulu prvaka Serie A, javlja italijanski “Sky”.

Italijanski mediji su u posljednjih nekoliko dana pisali kako klub, s finansijskog aspekta, prolazi kroz težak period te se špekulisalo o određenim uštedama kada su u pitanju transferi. Navodno nije postignut dogovor s Conteom po tom pitanju, s obzirom na to da je iskusni trener želio veća sredstva za nove igrače.

Zidane je početkom sedmice objavio da će okončati drugi mandat na klupi “kraljevskog kluba” nakon što se vratio u martu 2019. godine. Prošle sezone osvojio je titulu, a ove sezone ostao je bez trofeja.