PONUDA NE MANJKA

Edin Džeko je gotovo svakodnevno glavna tema u italijanskim sportskim medijima, a Corriere dello Sport u današnjem izdanju piše da će konačnu riječ o njegovom statusu u Romi imati novi trener Jose Mourinho.

Džeko ima još godinu dana ugovora s Romom, ali visoka godišnja plata od 7,5 miliona predstavlja ozbiljan teret za rimski klub koji bi se rado riješio ogromnih izdataka.

U sljedećih nekoliko dana njegov agent Alessandro Lucci sastat će se s generalnim direktorom Tiagom Pintom, te će zajedno pokušati pronaći najbolje rješenje za sve.

Opcija sporazumnog raskida ugovora je na stolu, ali prije nego što se odrekne tog novca, Džeko želi biti siguran da će dobiti ponudu od nekog drugog vrhunskog kluba.

Ponuda mu ne nedostaje i procjenjuje ih sa svojim agentom, ali ni evenualni ostanak u Rimu ne bi bio prevelik problem za Vučicu.

Šta će se dogoditi, u mnogome će zavisiti o Joseu Mourinhu. Edin će za šest mjeseci moći otići besplatno, pa Roma teško može računati da može dobiti značajnu odštetu za 35-godišnjeg igrača koji ima visoku platu.

Dijamant bi rado ostao u Rimu, jer njegova porodica voli grad, ali želi određene garancije i za njega je od krucijalnog značaja da zna da li će imati bitnu ulogu u Mourinhovoj ekipi.

Corriere dello Sport piše da će kapiten Zmajeva ovih dana upravi Rome iznijeti svoje statove i razmišljanja, a jasno je da ukoliko ostane na Olimpicu, teško će biti realizovan dolazak Andree Belottija iz Torina.

Džeko je ove sezone u dresu Rome odigrao 37 utakmica u svim takmičenjima, te je postigao 13 golova uz četiri asistencije.