Cristiano Ronaldo još je godinu dana vezan ugovorom s Juventusom, ali se već nagađa da bi Portugalac mogao i ranije napustiti Staru damu.

Očekuje se da će ovog ljeta Ronaldo razgovarati o svojoj budućnosti s čelnicima torinskog kluba, a pojedini mediji pišu i da bi moglo biti transfera.

Ulje na vatru dolio je sam Ronaldo porukom na Instagramu koju su mnogi protumačili kao oproštaj od Juventusa. Prenosimo je u cijelosti.

“Život i karijera svakog igrača puna je uspona i padova. Svake godine igramo protiv fantastičnih ekipa sa sjajnim igračima i velikim ciljevima, pa uvijek moramo davati sve od sebe da ostanemo na izvrsnom nivou.

Ove godine nismo uspjeli osvojiti Serie A, čestitke Interu na zasluženoj tituli. Međutim, cijenim sve što smo postigli ove sezone u Juventusu, kolektivno i individualno. Italijanski Superkup, Kup i titula prvog strijelca Serie A pune me srećom, pogotovo zbog teškoća u osvajanju u državi u kojoj ništa nije lako osvojiti.

S tim uspjesima ostvario sam cilj koji sam postavio prvog dana kad sam došao u Italiju: osvojiti prvenstvo, kup i superkup, biti najbolji strijelac i igrač u ovoj velikoj nogometnoj zemlji punoj sjajnih igrača, velikih klubova i s posebnom nogometnom kulturom.

Već sam rekao da ne lovim rekorde, rekordi love mene. Za one koji ne razumiju što mislim, jednostavno je: nogomet je kolektivna igra, ali kroz individualne napore pomažemo našim ekipa da ostvare cilj. Uvijek treba tražiti više i više na terenu i raditi što više izvan terena, pa rekordi dolaze i ekipne titule postaju neizbježne, nekad kao prirodna posljedica.

Dakle, vrlo sam ponosan na činjenicu koja se ponavlja posljednjih dana: prvak Engleske, Španije i Italije, osvajač kupa i superkupa u Engleskoj, Španiji i Italiji, najbolji strijelac u Engleskoj, Španiji i Italiji, više od 100 golova u svakoj državi. Ništa se ne može usporediti s osjećajem saznanja da sam ostavio trag u državama u kojima sam igrao i da sam veselio navijače klubova za koje sam igrao. Za ovo radim, ovo me motivira i to ću loviti do zadnjeg dana.

Hvala svima koji su učestvovali u ovom putovanju. Držimo se skupa”, poručio je Portugalac.